aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Hardlopen is als een goede vriend. Hij is er altijd. Je hoeft alleen maar je schoenen aan te doen, en daar is hij....Vorig jaar nog met Running NulTien Roen Leijnse maar deze editie met het WZK Tri-Team Teruska Llasaca Takacs, Myriam Gijsbers, Fleur Sytsema, Henny de Kievit, Tineke De Groot-Schröder, Daniëlle Schröder, Louise Dobson, Willem Hasekamp en Richard de Smit, Ik heb jullie niet zien starten noch finishen want Pietje moest weer zo nodig iets langer hobbelen.


Wel super gelopen allemaal we gaan dat in 2017 nog eens overdoen. De Salland Trail een mooie en pittige trial 25/50 & 75 km dus ik was niet eens de gekste:-).
 Vrijdag avond naar Zelhem met mijn meiden en broer om er een leuk weekend van te maken en dat is zeker gelukt, volgende keer geen brood vergeten haha.
 Zaterdag 05:45 klaarwakker trailstress of niet!. Heb altijd wel vertrouwen in wedstrijden omdat de basis goed is, deze keer was het anders 4 weken geleden griep gehad en dat hakte erin, tijdens de trainingen was het harken en deed geen tandje maar een heel gebit minder, dan heb je als trainer wel voordeel je kan de groep opwachten en een beetje de kantjes eraf lopen en achterin hangen...ja het viel soms niet mee. Tussen de oren zit goed en heb een beetje loopervaring dus gaan, kom voor het afhalen van mijn startnummer Bertus van Elburg tegen de organisator van de trial gelijk handen schudden paars valt op....
Clubmaten zijn er ook al toppers allemaal het enthousiasme is geweldig en dan is het 09:15 we gaan trailen op schoenen met weinig profiel en dat heb ik geweten in de bagger hihi lag bijna languit in de drek:-)
 Gelijk na 100 meter een fikse klim en we staan in de file.
Uit ervaring van vorig jaar weet ik dat dit een stevige is en start zeer behouden links en rechts vliegen ze me voorbij.....see you after 30 km....
Zie er veel struikelen en vallen ja dit is alles behalve vlak en dat maakt het zo mooi pure focus op je lopen en jezelf lekker je eigen wereld en vooral genieten van de onwijze mooie omgeving en de zon...
De eerste 13 km gaan lekker, nog lekkerder de verzorgingspost een snoepwinkel ik neem hier de tijd voor appelkruimel vlaai met een bak thee mmmm.
Go on Pietje berg op en af bochtjes alles is onverhard bospaden beetje modder na 21 km merk ik dat ik nog niet 100% fit ben ja wat doen we? 
Denk aan De Zestig van Texel Run Winschoten en aan Joop Keizer geen slopende duurlopen en heb een rugzakje aan ervaring.....
25 km weer een vreet festijn je bent bij de start/finish Richard werpt zich op als persoonlijk verzorger TOP.
 We gaan de volgende 25 deze zijn pittiger veel lange klimmen waar je een adembenemend overzicht hebt over de Sallandse heuvelrug.
Ik besluit er nog meer een feest van te maken foto's maken voor de de Berenlopers en tri teamers.
35 km ik haal alle snel starters in, heuvel op korte pasjes down Hill lange passen en racen voel me goed op naar de 40 ik ben er weer Ultrapietje..
42 mijn leeftijd, marathonpunt en een eetpost hier is het banaan, suikerbrood, kaasstengels en bouillon mmmmmm.
 Nog 8 dan is het feestje alweer voorbij benen voelen echt goed bij 45 km ff foto en appje.....de laatste 5 run forrest run denk aan 2010 mijn eerste marathon wat was dat mooi wat deed dat zeer...en nu sjees ik de een na de ander voorbij met blote benen ja Robert Van de Velde echte mannen haha.
 48 km ja ik doe hem..... maar dan wel de 125 heb de lange duurloop van 100 in Winschoten dan gehad en als trainer weet ik dat je nooit over distance moet lopen:-)

Pieter den Edel

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>