aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Op vrijdag 11 maart vertrekt een groep tri-teamers richting het Overijsselse Salland om daar door de bossen, heuvels en heide een trailrun te lopen. Wij troffen een super-de-luxe-vakantievilla waar we met acht personen konden overnachten. Voor het eten hadden we zelf gezorgd en ook de borrel werd natuurlijk niet overgeslagen. Het haardje aan, uitzicht over een dalletje met pony’s, een heerlijke avond.

IMG 20160313 131713

Om op tijd te zijn voor de start van de 50 kilometer om 9:00 waar Pieter aan meedoet, zitten we om 7:00 aan het ontbijt. Het weer is super, blauwe lucht, windstil en lekker fris. We wandelen een kwartiertje naar de startplaats (het plaatselijke zwembad). Bij Myriam en Louise komen de herinneringen aan de strong men loop die zij eerder liepen weer naar boven.
Als Pieter gestart is hebben we nog ruim een uur om ons voor te bereiden. We bestuderen de routekaart en alle routines worden nog even doorlopen inclusief een kopje koffie. Willem, Henny, Tineke, Fleur, Teruska, Myriam, Danielle, Louise en Richard starten om 10:15 voor de trail van 25 kilometer. Voor de meeste van ons een eerste trail, dus een loop door de (ruige)natuur. Veel bospaden, soms heel smalle paadjes door boompjes en struiken, heel veel heuvels, grote en kleine zandheuvels (best zwaar), een enkele keer over een boom klimmen en een paar moddige stukken waar je best goed kon uitglijden. Met name alle kuilen, boomwortels en boomstronken, takken die in je gezicht zwiepen plassen , modder en dergelijke zorgen ervoor dat je heel geconcentreerd moet lopen. Je bent dus heel anders bezig dan als je op asfalt loopt. De omgeving is mooi en heel stil.

IMG 20160312 091451

Op 12,5 kilometer stond er een verzorgingspost, tot mijn grote verbazing kon je daar slagroomtaart, vlaaien en andere lekkernijen krijgen. Gelukkig lagen er ook nog wat bananen en sinaasappelpartjes, thee, limo en water. Overigens wordt er over voeding tijdens wedstrijden heel verschillend gedacht, zo deden Tineke en Danielle twee weken hiervoor nog mee aan de marathon in Tokyo waar zij sushi en tomaten langs de weg kregen! Enfin aan een stukje banaan en wat drinken had ik genoeg en ben snel weer doorgegaan. Doordat je je zo focust op waar je je voeten neerzet was je zomaar bij de 20 kilometer. De laatste vijf kilometer gingen in mijn belevening meer helling af dan helling op tot de verrassing op het eind, nog een heel steile zandkuil, dat was wel even hijgen. Zigzaggend door bomen en een steile helling en bocht naar beneden: de finish! Mijn eerste trail 25 kilometer in 2,5 uur, superleuke ervaring.

En dan komt het grote genieten, de beloning van onze prestatie, het grote ontspannen en het aanvullen van de reserves ofwel heerlijk eten. Het betrof een massage en een plons in het zwembad, de waterglijbaan. Terug naar ons gerieflijke huis. Wat hebben we heerlijk gegeten, super lekker! De volgende ochtend nog even uitlopen over de Sallandse hei, ontbijten en naar huis, kortom een superweekend!

Fleur Sytsema

 

 FB IMG 1457795693659

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>