aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Even Apeldoorn bellen….alweer derde…….
Mooie reclame is het, maar nu geen reclame maar serieuze aangelegenheden ja Pietje is streng.
 Zoals jullie weten ben ik me aan het prepareren voor de Run Winschoten na hem al 2 keer uitgelopen te hebben wil ik dit jaar weer 10 rondjes van 10 km hobbelen samen met jaja 2 estafette teams van het WZK Tri-Team ongelofelijk ik maak wel wat los weer.
 Na Rotterdam, Leiden, Friesland en een derde plek in het Haagse stond deze op mijn trainingsschema maar wel met een vraagteken! Hoe zou het herstel verlopen na de 6 uurse waar ik spontaan een PR (62.5 km) en een derde plek veroverde.


Nou ik kan u vertellen de week erna was ik beetje moe maar daarna op weer een super training van Tineke de Groot op het hertenkamp in de stromende regen voelde ik het vorm lekker rossen door de bagger en plassen volgens Joffrey net een klein kind haha.
 Liep daar op gevoel, dat is eigenlijk wat ik altijd doe lopen op gevoel en ademhaling tuurlijk Zone 1 tot en met 5 dat heb ik ook geleerd als trainer en als je gericht in die zones loopt boek je vooruitgang zeker Z1 & 2 langzaam lopen hier wordt je zo sterk van het hoeft niet altijd hard……
Herstel was in orde dus mensen vragen wel eens, het kan toch niet zoveel marathons achter elkaar lopen! Tuurlijk wel de mens is een geboren duurloper we zijn onszelf alleen een beetje verloren in het gemak van het leven….
Ons lichaam is in staat zichzelf sterker te maken aan de hand van wat wij er van vragen, mits dat wel gaat in goede harmonie van belasting en herstel en hoe we ons lijf voorzien van voeding…
Wouw wat een zin en een belering lijk wel schoolmeester moet er niet aan denken lastpakken.

Op naar Apeldoorn in de Subaru Vivio sporttas pas net in de kofferbak en gaan met de kleine kart.
Kom 16:00 aan heerlijk rustig deze loop waar je ook een 21 en een 10 kan lopen heeft maximaal 50 deelnemers wij starten om 17:00 de halve om 19:00.
 Kom weer veel bekenden tegen het wereldje van veel lopers is echt klein iedereen is met zijn eigen trainingen of genietloopjes bezig al die Ultralopers zijn hetzelfde liefst elke week een marathon.
In de kleedkamer ben ik de enige net als k het denk komt er nog een en zegt Wassenaar dat is een eind rijden duhhh ja wel met mijn auto…..
We lopen naar de start die is 900 meter verderop anders komen we niet uit op 42195 voor de autisten onder ons wel belangrijk, en oh wat mooi 40 man en 7 vrouwen aan de start midden in het bos geen brullende speaker maar een spuitbuslijn als startvak en geen stress en duwen en trekken.
16:58 nog even plassen tegen een boom, ben net op tijd terug voor de start, de oprichter van de Midwintermarathon schiet ons af, ja dat is nog wel een issue de midwinter was een van de oudste marathons van Nederland deze liep ik in 2014 het was gelijk de laatste editie helaas de organisatie schrapte de marathon (zou het aan mij liggen haha). 
Daar bloedde uit voort de Midzomermarathon en je raad het al we hobbelen over hetzelfde parcours met 300 hoogtemeters alleen nu met iets minder lopers.
 Ik voel je denken wanneer gaan we nou jaja nu heb 2 gelletjes in in mijn broek een met pindakaas smaak en een met kersen Feest gelukkig loop ik op alles…
Had mijn klokje op 3.55 ingesteld een mooie zone 2 training voor Winschoten maar al snel voelde ik dat dat te slow was 5 km 26:10 met een gevoel van easy Saturday…
Het is geen moment vlak maar dat ben ik gewend in mijn tuin de Wassenaarse duinen, korte pas naar boven en lange pas en hoge hielaanslag en doortrekkende knie naar voren en actieve voetplaatsing naar beneden. Sorry van de trainers taal haha.


De 15 gaan in 1:19 reken op 2:40 op de 30 bij de posten stop ik om een lekker banaantje te eten een te drinken, en dan komen we op de Veluwe WOUW open velden bagger tot je enkels ik glij van links naar rechts voel me thuis rossen door de bagger zit van onder tot boven onder de drek…
Het maakt de Ultraloper in me los bij de 30 2.40 hihi Joff zei het al je moet een tattoo laten zetten van Forrest Gump you never know.
 De pindakaas gel valt goed, smerig maar de maag doet zijn werk ik pik nu de een na de andere loper op ook komen de snelle halve marthonners voorbij. 
Loop lekker heb geen haast ben aan het genieten maar besef dat ik onder de 3.45 kan lopen zo uit het niet als je uit gaat van 3:55 en je sneller loopt in je easy pace dan weet je dat je in vorm bent. 
Fiets ook elke dag naar mijn werk in Sweetlake (Zoetermeer) zone 0 training, collega’s verklaren me voor gek zo ver! En dan komen we weer terug op de vervreemding van ons lijf we zijn tot zoveel meer in staat dat we zelf denken, en dat de media ons voorschrijft.
 Neem nog een kersen gel met veel water , dit om de confrontatie te voorkomen met Petje Pitamientje...
Haal nu de een na de ander in voel me goed en besef dat ik onder de 3:45 kan hobbelen dan komt er een HM loper voorbij, ik ga mee en is het bingo erop en erover met nog een recht stuk naar de finish gaan we strijden samen en ja ga je de loopstrijd aan met me ga ik denken hoge hielaanslag en rammen hatseflats 3.44 op een mooie zomeravond.
 Eenmaal thuis zie ik dat ik 3de ben geworden in mijn catagorie mannen 40 Winschoten here we come...


Ciao Ultrapietje…..

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>