aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

(Geschreven en beleefd door Ultrapietje)

De Run Winschoten daar waren alle pijlen op gericht, maanden trainen goede marathon’ s zelfs een derde plek in Den Haag op de 6 uurse, en dan nog een 3e bij de Midzomermarathon….wat voelde ik me sterk.
 Vakantie lekker 2 weken kamperen met mijn meiden elke ochtend fors tempowerk, een week voor de run een snelle 5 tijdens de Vlietloop was langer bezig met inlopen dan de wedstrijd zelf…
D-day werd een debacle het mocht niet, na 20 km de eerste tekenen van verval wát nu al maar ik weet als ultraloper elke dip kom je uit in principe gewoon doorgaan….maar daar niet het was vechten strijden met mezelf en de elementen (heet)... 
Knokken kan ik wel met inmiddels 35 marathon’ s en 27 ultra’ s ja ik bent een beetje Koekkoek hahah.


Een goede 15 van Wassenaar gaf me hoop de oude meester kan het nog dus op naar Rolde (Drenthe) voor een heuze trail jaja net als die in Goirle maar die was maar 25 nu ga ik voor de 102 (officieel) gemeten door de organisatie). Ga niet alleen maar samen met Jeroen een ultramaat uit Den Haag, hebben een goedkopen B&B in Zuidlaren douche/wc op de gang wel met breakfast..
Vrijdag weg inchecken, nummer halen en pasta eten met wat ultralopers inmiddels ken ik er best veel, tijdje met Francois zitten kletsen die had net een trial van 184 mijl gelopen in de UK…ook leuk in 62 uur. Elke keer leer je weer hoe wij trainen de heel heul veul kilometers de ander wat minder, het is vooral mentaal hoe hard ben je en weet je om te gaan met vermoeidheid en zere beentjes…
29-10-2016 04:30 de wekker was al wakker haha op naar de start met hoofdlamp (tnx Willem) bak koffie en we gaan los 102 km genieten we gaan een reis maken door heel oost Drenthe….
Ben ontspannen loop lekker we gaan na 3 km een weiland in wat een knollenveld zeg, mooi al die lampjes kan alles goed zien want hier is het écht donker…
20 km een verzorgingspost ik neem de tijd voor suikerbrood cola chips etc., op naar de volgende die is bij 42, het is 95% onverhard met veel single tracks (mountainbike) en weiland en bos met stronken, en daar is die past een stronk ik val niet maar teen doet goed zeer doorgaan komt goed….


Licht nu zie ik Drenthe de provincie waar ik me echt thuis voel net als Texel, Ik was een jaar of 10 toen we voor het eerst de hunebedden zag vond er geen ruk aan die stapel stenen maar pas later besef je wat voor een historie het is, maak een foto probeer die ene steen nog ff goed te leggen maar was wat zwaar hahah. 
Rossen door de bossen zo voelt het ik voel me de de koning te rijk dat ik hier mag hardlopen ben echt op reis met Ultrapietje….
Dan na 30 het nog zwaardere werk een soort poldercross na een plas te hebben ontweken was aan de volgende geen ontkomen meer aan tot boven de enkels onder de bagger, en dan zijn de volgende leuker…..rechtdoor die plas……ook mijn rug zit onder door het hoog lopen anders zijl je geheel door de plas hahaha. 43 km post 2 lunchen en door, ik kom bij een punt waar ik pas na 4 km het idee heb joh ik loop verkeerd heb ik een lintje gemist? Ja dus ach heb je wel meer waard voor je geld…. 50 de helft voel me TOP, bos weiland single track alles wisselt af, voel me als een kind in een snoepwinkel. 

Post 3 die is indrukwekkend die is bij Westerbork, veel stappen hier uit, een dame vraagt ga jij door! ja tuurlijk zeker hier….ik eet alles wat er ligt want de kachel moet blijven branden en ik heb alles behalve haast…65……70…… voel de vermoeidheid maar strijd door, heb nog niet gewandeld. Wel op plekken waar het kan de ultrashuffle laag lopen dat laat je in het bos wel uit je hoofd. Onderweg denk je aan veel je hebt de tijd een deel van je leven passeert als je punten van herkenning tegenkomt de camping in Gieten de sterrenwacht, je loopt de paden waar je tijdens je vakantie op getraind hebt toch een soort thuiswedstrijd….Ultralopen is zoals Jan Knippenberg omschreef meer, het is geen sport maar een manier van reizen….. Inmiddels reist Pietje bij 86 km de laatste post diner time met pannenkoeken mmm op naar de finish nog 17 km inmiddels donker lamp op en daar is ze een witte nachtvlinder……hobbelen maar 90 km en het is 19:30 ben ruim 13 uur bezig de beentjes doen al een tijdje zeer maar loop nog we zullen doorgaan….

De laatste 12 zijn hilarisch je komt bij een punt dan moet je een hek over klimmen ben echt blij dat daar geen foto’ s van zijn kolere nog een hek en nog een pfffff. Dan weer een bos waar het aardedonker is, je hoort het bronzen van de herten echt bijzonder, als toetje een mountainbike parcours veel hoogte meters. Ben je binnen? Apt Daphne! Nog niet nog ff hebt echt geen idee hoever nog maar na 15 minuten is die er de laatste bocht handen in de lucht…You did it de langste de mooiste 107 kilometer 15 uur en 30 minuten…Ultrapietje is BACK……..You ‘ll never walk alone………

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>