aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Het is vrijdagavond, van wedstrijdspanning is gelukkig nog geen sprake. De voorbereidingen voor de wedstrijd zijn echter in volle gang, nog even checken wat het weer morgen gaat doen. Het blijft droog met temperaturen van net onder de 10 graden. Lekker weer om tegen de stuwwallen op te mogen “rennen”. De wedstrijdkleding wordt klaargelegd, schoenen ingepakt en het Salomon racevest klaargemaakt. Nog even een laatste controle of ik alles netjes klaarligt.

Op zaterdag ochtend rijden twee auto’s met in totaal zeven Tri-Teamers richting het oosten van het land, een lichte vorm van wedstrijdspanning is duidelijk voelbaar. Als we bij de startlocatie aankomen is het al een gezellige drukte. We halen onze startnummers op en maken links en rechts nog een praatje met bekenden. De laatste voorbereidingen kunnen beginnen. Het team van Mud Sweat Trails heeft een prachtige route uitgezet over de in de ijstijd ontstane stuwwallen en door de tuin en binnenplaats van kasteel Doorwerth. Op de 21 km met ruim 450 hoogtemeters is Tri-Team vertegenwoordigd door Angelique, het damesteam Henny /Tineke en het mixed-team Teruska/Willem. Op de 13 km houden Monique en Rob de Tri-Team eer hoog.

Omdat we direct na de start over een smal pad lopen adviseert de speaker de snelle lopers vóór in het start vak plaats te nemen. Teruska en ik kijken elkaar aan en gaan, of het de normaalste zaak van de wereld is, tussen de (internationale) toppers staan. Het aftellen is begonnen tien, negen, acht ..…. het startschot klinkt en weg zijn we. De eerste meters zijn smal, heel smal, oppassen geblazen! Gelukkig draaien we na 200 meter het bos in, ons avontuur is begonnen. De snelle lopers zijn dus echt snel, we laten ons niet van de wijs brengen en lopen ons eigen tempo. In de uiterwaarden vlak voor kasteel Doorwerth hebben we een goed overzicht over wie er allemaal voor ons lopen. De schade valt mee, er loopt één mixed team op grote afstand voor ons. Teruska en ik kijken elkaar aan, eigen race blijven lopen en in ieder geval onze tweede plaats vasthouden.

12577262 1BCBC990DC783CE86C48

Na het kasteel wordt het zwaar, de stuwwallen op lijkt meer op powerwalken dan hardlopen. Eenmaal bovengekomen rustig dribbelen, onze hartslag laten zakken en daarna langzaam het race tempo weer oppakken. Voor ons werkt deze tactiek en na ruim 10 km is daar de verwachte verzorgingspost. Snel onze voorraad aanvullen en doorgaan, hier mogen we geen tijd verliezen. We lopen in een groepje van vijf en het tempo gaat langzaam omhoog. Worden de hellingen minder zwaar? Of zijn onze benen ineens sterker geworden, we houden het op het eerste. Ineens krijgen we het eerste mixed team in het oog. We kijken elkaar aan, verlaten het groepje en proberen naar onze concurrenten toe te lopen. Een mooie strijd volgt die we helaas niet mochten winnen, iets meer dan 30 seconden na de winnaars komen we juichend over de finish.

De komende twee weken gebruiken we om het lichaam te laten herstellen om daarna de trainingen richting de SallandTrail weer langzaam op te pakken. Tussendoor een paar korte crossen van het 1 van de 4 circuit en een nog te bepalen langere trail om het wedstrijdgevoel vast te houden.

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>