aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Door: Angelique Bosch

 

Duinrellcross zondag 10 december 2017

foto2

Zondagochtend 10 december: de eerste training van de marathongroep. We verzamelen op het marktterrein om 5 km in te lopen en dan de Duinrellcross te lopen. Vooraf heb ik het lastig met de voorbereiding: gewone schoen of trailschoenen, wat doet het weer? De ene app geeft regen, de ander sneeuw. Zondagochtend is het eerst nog droog en dan lichte regen, maar blijft dat zo? Toch maar de winter trailschoenen aan, koud zal het zeker zijn. Regen of sneeuw maakt ook eigenlijk niet uit, want de regenjas geschikt voor hardlopen die ik aan zou willen doen en nodig is voor de marathontrainingen, heb ik toch nog niet. Wel is natuurlijk gelijk duidelijk, waarom je deze nodige hebt.

Met een groep van een man of 6 lopen we onder leiding van trainster Tineke eerst naar de start om in te schrijven. Dat is vlot geregeld en over de verharde paden van Duinrell vervolgen we de 5 km inlopen. Bij de start sluiten andere WZK Triteam leden aan, want deze cross is ook onderdeel van de clubkampioenschappen.

Ondertussen gaat de lichte regen steeds meer over in eerst natte sneeuw, maar die blijft geleidelijk toch al een beetje liggen. Hier en daar zie ik wat mensen glijden en hoor ze zeggen dat het glad is, maar met mijn trailschoenen is van gladheid niets te voelen, ik sta super stevig.

2017 12 10 PHOTO 00003167

De cross gaat van start, we gaan gelijk stevig omhoog naar de uitkijktoren van Duirell. Het rondje dat we 2x moeten lopen is duidelijk afgezet met rood- witte linten. Het is mooi zo met de sneeuw door het bos over de kleine paadjes. Het eerst rondje loop ik lekker stevig door, maar het is best pittig door de hoogteverschillen, wisselende ondergrond, zand en wortels, takken in je gezicht.

Het hoef vandaag niet heel snel, dat bewaar ik wel voor een wegwedstrijd, maar mijn tempo is lekker, en ik kan ook de tweede ronde door in dit tempo al wordt het wel wat zwaarder. Even goed kijken na de tweede ronde waar je nu precies moet finishen en dan ben ik na ongeveer 35 minuten binnen, Strava zegt Duinrellcross 1 ronde 17. 17 PR en 1 ronde 17:27 dus verschil is minimaal. Een super leuke cross in winterse omstandigheden.

24899851 1505108299543774 2281511201245265728 n

Nog even wachten op de laatste deelnemers en dan uitlopen naar de auto. Op de weg terug merk je pas goed, hoe glad het eigenlijk is, de trailschoenen doen het duidelijk beter dan de 4 seizoenbanden onder de auto. Thuis lekker een warme douch en dan van achter de ramen genieten van de mooie plaatjes buiten.

 

Hier klikken voor de uitslagen/foto's!

 

 

 

 

Zaterdag 9 december bereikte ons het trieste nieuws dat oud lid, donateur en trouwe sponsor Aad Overdevest die ochtend om 8 uur is overleden.

aad

Aad was initiator van het jaarlijks terugkerende Lentevreugd circuit dat bestond uit een serie van vier Run Bike Run wedstrijden op het landgoed (Lentevreugd) van zijn vader. Hij was een verbindende factor, niet alleen binnen de Tri-Team vereniging maar ook tussen Tri-Team en de The Hague Road Runners. De ATB weekenden in Berdorf (Luxemburg) zijn hier een goed voorbeeld van.

De begrafenis is op zaterdag 16 december.

Het bestuur

Door: Pieter den Edel.

 

De Joop Keizer minuten training.

We doen regelmatig een Keizertje wat is het nou precies hier een korte uitleg.

De 15X1 minuut en 2 minuten herstel, in 1959 las Joop Keizer een artikel van een Amerikaanse hartspecialist daarin stond vermeld dat een hardloper zijn hart het beste kon blootstellen aan een hartslag tussen de 120 en de 180 slagen per minuut.

Aan de hand van deze gegevens heeft Joop Keizer een interval-duurlooptraining ontwikkeld van 45 minuten, Joop zelf liep rond de 365 meter in 1 minuut waarbij hij zorgde dat zijn hartslag niet boven de 180 uit kwam voor hem de Anaerobe drempel ( het punt waarbij je melkzuur gaat vormen), door tegen deze drempel aan te trainen verhoog je deze.

De laatste 5 seconden van de minuut hoor je te snakken naar je 2 minuten herstel, en je hartslag weer te laten zakken rond de 120 slagen per minuut.

Na de minuutjes liep Joop nog 5 a 10 km uit op tempo iets wat je bij ons kan vergelijken met zone 2, dit is iets wat wij nog niet doen omdat dat voor velen te belastbaar is.

Verder liep Joop zijn lange duurlopen langzaam een dertiger afgewisseld met 4X20 kilometer in een weekend.

Joop liep regelmatig korte wedstrijdjes van 10 km hoog zone 3 tegen de verzuring aan hier werd hij sterk van lichamelijk maar vooral mentaal.

Joop is 2 maal Nederlands kampioen geworden op de 100 km en met een Persoonlijk record van 6:53 staat hij nog steeds hoog op de internationale ranglijst.

Kortom een Joop Keizertje doet je goed.

 

Groet

Pieter den Edel.

Door: Pieter den Edel

 

Ultrapietje moet het hebben van zijn duurvermogen.

Ik loop al een week met een liedje in mijn hoofd van Spaan en Vermeegen over Willem een voetballer met matig talent maar door hard te trainen en te werken er komt, staat niet graag op de voorgrond leeft voor zijn sport een karakterjongen…

Beetje het gevoel waar ik vandaag mee door de Oostvoornse duinen aan het lopen was, een trail waar werkelijk alles in zat je strand, duinen, diepe plassen single tracks, hindernissen en blubber paden..

voorne1

Het weekend begon met een felle cross in het panbos op het schema voor zondag staat Duurloop 1 van een uurtje of 4 dus die gieten we lekker in wedstrijdvorm soepel lopen niet tot het gaatje genieten op naar Oostvoorne voor een heuse trail jaja onze asfaltloperT.

Aangekomen bij de start die is op het strand hoe toepasselijk kom Andre en Tom (Spartathlon finisher tegen) ff kletsen ook John & John staan in het startvak altijd gezellig die ultramakkers…

Klokslag 10:30 gaan we los de toon is al gelijk gezet, een paar honderd meter over een glibberige steiger met in het water duikers voor het geval je besluit een stukje te gaan zwemmen ik ben dan wel van het Tri-team maar zwemmen laat ik graag over aan Robert van de velde. Nu een stukje single track door de duinen ook nu merk ik weer hoe fijn het is om echte trail schoenen te hebben ik glij van links naar recht en op techniek lopen is al helemaal niks het wordt dus zo’n middag oké kom maar op ik heb duurvermogen……

Na wat knollenvelden komen we op een stukje asfalt hier stuif ik de een na de ander voorbij die mij vervolgens weer de hielen laten zien in 15 km naar Rockanje.

Mul zand ik denk aan Texel, een diepe plas---Indian Summer wel loop ik lekker in een groepje van een man en 2 dames waarvan er een een echte trailloopster, als een hinde over de boomstammen, en dan rost Pietje als een olifant in de porseleinkast erover ach ik heb duurvermogen..

Op het strand met een koude tegenwind raak ik met de man aan de praat en hebben een gesprek op niveau hij liep de Trans alpine run 270km en gaat de Marathon de Sables doen mijn 11 stedenultraloop vind die echt knap 230 km aan een stuk ik dat van hem ook al die hoogte meters.

Bij Hellevoetsluis gaan we keren en gelukkig door de duinen en bossen ik loop lekker vlak steeds 6:05 min/km bij 35 km raap ik maar een enkele loper op teken dat hier de echte trailerT aan mee doet met goede schoenen ik voel me soms Sven Kramer van links naar rechts.

Bij 38 km voel ik een sanitaire stop aankomen en hop broek omlaag en thank god ik heb papier bij me want bladeren zijn wat karig, inmiddels de benen lekker geschaafd door het als een blind paard door jassen door de struiken ach ik heb duurvermogen.

De laatste 4 km zijn een kadootje strand en de oever van het Oostvoornse meer en ik kan je zeggen dunne modder loopt best lastig ik zie mister 270 km Alpin run voor me zet aan glij bijna het meer in maar als een ware Giebfel sturmer zet ik de motor op duurloop 2…

Van de 61 mannen komt ik als 25ste binnen in 4:32 heb 44 mooie trainingskilometers op de teller en ben weer een stukje sterker geworden, niet slecht voor een asfaltvreter op duurvermogen door de duinen.

Na afloop nog even met Tom staan kletsen onder het genot van een broodje Unox en ja die Spartathlon lijkt me ook ooit wel wat hihi….

 

Ciao Ultrapietje alias Willem………

 

Door: Pieter den Edel

 

De panbos cross.

Om het weekend lekker te beginnen vandaag de Panbos cross het is een circuitloop vanuit Av Rijnsoever het duinlopen circuit.

Sterker worden doe je mede door af en toe lekker op een korte afstand uit de comfortzone te gaan op een glooiend terrein de duinen of vandaag door het Panbos.

Om 09:15 met een aardige groep verzameld bij Tineke de groot vanaf daar inlopen naar de start 5 km met Guus Richard Teruska Henny Tineke Tineke caroline bij het panbos liep caroline weer verder.

Inschrijven nummer halen en he daar is Andre en Fleur leuk zeg, het is lekker fris en sommige stukken best glad.

10:30 gaan we allemaal los ik ben zelf redelijk vooraan gestart om flink tempo te gaan lopen over 2 rondes al snel is duidelijk dat het een stevig parcours is pittige klimmetjes en bij de eerste bocht glibber ik lekker door.

Het parcours is mooi zeker door de mist en een beetje vorst op de grond, er zit een lastig stuk houten loopbrug tussen waar het ff gas eraf is anders lig je daar op de snufferd…

Na afloop even op de foto met Sint en Piet en iedereen mocht weer naar huis zelf ik ben lief geweest in 2017..
panbos cross

Richard:20:03 Teruska: 22:00 Guus: 23:38 Pieter: 24:13 Tineke: 27:00 Tineke: 26:12 Fleur: 25:? Andre: 25:27 Henny: 26:13

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>