aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

(Door Pieter den Edel)

Zaterdag 15 april hèhè we mogen naar ultra eiland Texel, een plek die ik omgedoopt hebt tot mijn tweede thuis. Met Daphne en broer Jos in de Volvo van pa, gaat die in de velsertunnel ineens zijn eigen gang lampjes branden en disco aan waarschuwingen, stress nee hoor afslag Alkmaar een ANWB tje. Diagnose dynamo stuk, Johan van de wegenwacht ontpopt zich als ware held, bellen naar garage, automaterialen handel, taxi om een dynamo te halen…12:30 na 3 uur vertraging on the road op naar de uitvoering, eenmaal op de boot wordt ik emotioneel het doet wat met me hier heb ik knetterhard voor getraind. Wat niet mag ontbreken is een rondleiding in de brouwerij van Texels speciaal bier, het proeflokaal is toch het leukste mmmm. Dan iets wat ik altijd al heb willen doen is naar het graf van Jan Knippenberg een held voor vele ultralopers een bijzonder mens, Jan die ik helaas nooit heb mogen leren kennen was lopen zoals lopen is. Lopen is geen sport maar een manier van reizen, waarbij geest en lichaam zich voortdurend verplaatsen. Lopen is daarom Kunst en geen middel ter bestrijding van welvaartskwaaltjes.

Zondag 06:00 wakker kan ik nee ff wachten nog 06:45 schoenen aan en blokje loslopen alle pijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon…race Day is coming. Op de fiets eiland verkennen en Daphne wegwijs maken hoe of wat, onderweg veel lammetjes ik stop om er een te roepen die rent heel hard weg haha, op de terug weg volle bak wind tegen 2 witte vlinders met een knipoog weet ik het…. 15:00 startnummer halen kom Edwin, Rinus, Pauline en nog meer bekenden tegen iedereen gespannen op zijn of haar manier. Na een onrustige nacht plots om 04:28 wakker de start van de 120 op gevoel geslapen, draai me om en lig om 06:00 naar het plafond te staren, Jos snurkt en laat scheten in zijn slaap iets wat ik nooit doe…. Half 10 met de bus naar de start, de wind is fors heb de juiste kleding keuze gemaakt, thermoshirt, handschoenen en de welbekende zoals vele hem noemen de Klaas Vaak muts…Dat is Ultrapietje ben gezond gespannen wat gaan we doen vandaag, gelukkig had Feyenoord al gewonnen, nu ik nog.

thumbnail IMG 20170418 WA0000 resized

Geef Daphne een kus en naar de start, 10:35 we mogen los, ik loop samen met Jeroen mijn loopmaat die ik 2 jaar geleden op de Hoge berg er finaal af gelopen heb...ghe, ghe. Na 5 km komt de Hors die is pittig maar valt in het niet bij de rest die we voorgeschoteld krijgen, daar is die wind 6 km vol tegen met een loodzwaar schuin strand door het hoge water, zoek een groepje maar die zijn er niet iedereen loopt in een trein… 13 km het strand af bos in kan soepel versnellen naar 12 per uur voel me sterk na wat duinwerk weer de zandbak in deze is nog moordender de schuimkoppen kleven aan de schoenen. Paal 21 strand af daar is Jos die vraagt hoe het gaat? Goed, voel me sterk bij Daphne flesjes aanpakken en door de Slufter benen voelen goed loop makkelijk 05:15 min/km…Hell yeah. Wat ik dan niet weet is dat ik mijn fietsster eruit gelopen heb, op naar de Vuurtoren met elke keer weer dat laatste heuveltje… 30 km 2 uur 53 not bad, wind in de rug nu gaan we laagvliegen, op techniek ros ik naar 43.4 km in 2015 in 4:09. Nu 4:06 poten doen zeer maar hier heb ik voor getraind nu mag je dood gaan….

49 km daar is Daphne, die ontpopt zich als Henny de Kievit: navel in, hiel aanslag, actieve arm, als trainer doe ik dat ook maar op zo’n moment denk je…. 50 km 4:39 op PR koers de laatste 10 voel me gesloopt, wat je ook doet alles doet zeer lopen zal je, mentaal onbreekbaar voel ik me. 55 de klok zegt 5:07 we gaan nu de Hoge berg op wind tegen 56 hamstrings lopen vol, iets langzamer helpt 58 daar is op precies dezelfde plek als in 2015 krijg ik mijn cookie… Kop zegt versnellen, lijf zegt stop ik luister naar de geest en ga door, de dood of de gladiolen op 60 km ik door in 5:38 finish in 5:44 netto heb 60.8 km op de teller staan PR? Nee, tevreden? ABSOLLUUT! ik wijs omhoog I did for you…..ben compleet leeg. Daar staat Joop mijn held, met een scuumkoppe speciaal voor mij ongelofelijk, ook Henrie vangt me op met de mooie woorden “We weten een ding als jij op Texel start finish jij”…. Na de foto met Pascal topper op de fiets naar de B&B hapje en drankje, compleet gesloopt ga ik slapen……..71 ste van de 481 best aardig…

De day after, mijn hemel wat een spierpijn kan amper lopen een teken dat ik echt alles eruit gehaald heb wat er in zat, Daphne kan amper zitten van de zadelpijn...Graag wil ik iedereen bedanken die me de afgelopen maanden gesteund heeft, de trainingen, de groepsapp op de dag zelf die sleepten me er onwijs door heen….

Tot donderdag!

Ultrapietje….

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>