Leiden Marathon

Door: Benjamin Levi

15 mei 2022! De ochtend begon wat gespannen, omdat ik geen zin had in ontbijt. Om 8.00 uur ging ik naar het station om de trein te halen. Om 8:15 was ik al in Leiden, ook al begon het pas om 11.00uur, maar wilde niks aan het toeval overlaten. Ik ging rustig op mijn gemak naar de Garenplein waar alle voorzieningen waren. Het was nog wel een klein halfuur lopen daar naartoe. Maar dat maakte mij niet uit. Had een tas vol met eten en drinken en droog shirt en lange broek voor als ik af koelde na de loop. Eenmaal bij de tenten aangekomen had ik wel trek dus at ik lekker wat krentenbollen. En keek ik hoe de marathon van de 42 km weg gingen inmiddels was het dus 10.00 ben daarna doorgelopen naar de tassenafgifte en daar mijn tas afgegeven. Daarna nog even wat rond gehangen op het plein waar de tenten stonden en ben ik rond 10:10 begonnen aan mijn warming up heb een kleine 15 min ingelopen en doorgelopen naar de startvakken daar kwam ik mijn loopmaatjes Dimitri en Bas tegen. Samen zijn we nog even naar de vriendin van Dimitri gelopen, Esther. Zij stond daar bij de tassenafgifte. En haar nog even succes gewenst. Wij gingen snel naar onze startvakken en wachten op het startschot.

Ik was lekker gestart, liep allemaal best soepel het was erg warm. Helaas na 3 km moest ik even naar de wc. Dat was jammer oké we konden weer door. De eerste km gingen soepel. Bij km 10 had ik even een dip. Ik had gels bij me voor deze momenten het was erg warm 🥵 onderweg en had veel gedronken ik zei tegen mezelf. Het maakt niet uit desnoods stop je nogmaals het blijft een feest om te mogen lopen. Ondertussen was ik beland bij km 13 ik moest helaas weer naar de wc oké dan maar. We gingen weer verder en dat ging weer soepel, ik was al snel bij 17 km ik zei weer tegen me zelf je doet het goed. natuurlijk moest je wel bij elke waterpost goed drinken want het was warm gelukkig hadden ze wat meer u sproeiers staan nu nog 4,1 km laat je niet opjagen blijf dit tempo gelukkig bleef ik dat. En kon ik nog lachen en een sprintje naar de finish gemaakt. Eindtijd dacht ik rond de 1:27 maar was toch 1:30 nou ben gewoon tevreden met deze uitslag ik kwam over de finish met iemand die duizelig was en heb hem even ondersteuning gegeven wat water 💦 want ze stonden al klaar met lekker water en fruit. Heb hem voorrang meegeven daarna zelf genomen. Lekker 0.0 bier bij de finish deed me goed en ben ik rustig weer mijn tas op gaan halen. Het was een super geslaagde dag met 🌞 zon en plezier op maat de volgende wedstrijden 😉

Leiden Marathon; van doel, naar genieten

Door: Daphne den Edel

Zondag 15 mei de halve van Leiden. Deze stond dik gedrukt in m’n agenda, met als doel om onder de 2 uur te lopen. Na alle trainingen die ik gedaan had, was dat zeker mogelijk. Ik voelde mij steeds sterker en fitter worden. In de laatste 2 weken voor Leiden, leek alles vanzelf te gaan. Iets wat ik nog nooit gehad had voor een wedstrijd. Ik was er helemaal klaar voor. Ik had met loopmaatje Aniek afgesproken dat ik met haar mee zou gaan lopen. Zij was Pacer op 1,55. Ik dacht ‘gewoon aanhaken en we gaan het zien’.

Maar helaas heb je niet alles in de hand. Een paar dagen ervoor werd er op het weer gezegd dat het warm ging worden en dat werd het ook op die zondag. Ik baalde als een stekker dat ik mijn plan bij moest stellen en dat ik mijn doel van onder de 2 uur moest laten varen.

Zondag op de fiets met Pieter naar Leiden. Ik was gespannen, want wat kon ik met deze warmte. En dan kom je bij de tassenafgifte en dan staan daar je loopmaatjes van de club en dan breek je. Ik kreeg een knuffel van Tineke met de woorden ‘je kan het meid, ga genieten dan gebeuren er mooie dingen’.

In het startvak, heb ik een beetje de schaduw opgezocht en tegen Aniek gezegd ‘ik loop mee maar zie wel waar het schip strand’. Tot ongeveer 8km bij hen gebleven, maar ik had te veel last van de warmte en dacht als ik het nu niet rustiger aan ga doen wordt het een hel. Ik heb denk wel 10x onderweg gedacht aan uitstappen omdat het zo warm was. Maar de support van clubgenoten deed wonderen en dat onbekenden je naam roepen, geeft je moet. Af en toe beetje wandelen, op adem komen, even goed drinken en verkoelen met sponzen, zorgde ervoor om toch door te gaan.

Bij de laatste km stond Albert en die riep ‘je ziet er nog goed uit, kom op hè laatste stukje’. Ik voelde me alleen niet meer zo. Had toen ook al een poos niet op mijn klokje gekeken want een tijd had ik uit mijn hoofd gezet. Uitlopen was het belangrijkste.

Bij de finish had ik een mooie tijd van 02.07.15. Een tijd waar ik met deze omstandigheden zeer trots en tevreden over ben. Een tijd die ik ook totaal niet verwacht had. Ik heb genoten onder weg van alle aanmoedigingen en de muziek. Dat heeft mij er echt door heen gesleept.

Wat was het daarna een feestje om je tas weer te mogen ophalen bij je clubgenoten, die dan zichtbaar verbaast waren over je tijd en super blij voor je zijn.

Nu lekker nagenieten en de trainingen weer langzaam oppakken en dan ga ik op voor een marathon in oktober.

Singelloop 2022

Door: Sandra Odijk

De omstandigheden waren ideaal voor een hardloopfeestje afgelopen vrijdag!Heerlijk weer, veel enthousiaste toeschouwers en 3500 lopers die klaar stonden bij Molen de Valk voor een rondje over de Leidse Singels.

Onze C1/C2 trainer Ab had Miranda, Nicolette en mij enthousiast gemaakt om mee te lopen, ons loopmaatje Mirjam kon helaas niet meedoen vanwege een blessure , maar was wel met ons meegefietst om ons aan te moedigen langs het parcours.  We hadden over support niet te klagen, want ook Gerard, Arno, Emma, Juliette en Romeo en waren er om ons naar de finish te schreeuwen.

Deze 45e editie had  bij de molen een nieuwe startplaats gekregen . Het parcours was ten opzichte van voorgaande keren iets ingekort en we liepen dit keer tegen de klok in.Na het startschot van zanger Mart Hoogkamer  vertrokken we richting Morspoort, om na de Rembrandtbrug en het Noordeinde, de Witte Singel op te draaien. Onderweg begonnen er mensen spontaan ” Hand in Hand, kameraden” te zingen toen Miranda langs liep…of was het toch voor die man in het Feyenoordshirt naast haar? Door de drukte moesten we noodgedwongen een beetje langzaam starten, maar toen er op de Witte Singel wat meer ruimte kwam konden we ons tempo versnellen. Ab pakte na een tijdje zijn eigen,  iets rustiger tempo op, hij had immers  lang niet gelopen. En zoals Miranda altijd zegt, het is geen aangenomen werk,  het gaat er om dat je geniet!

En genieten deden we, ik heb de hele route met een big smile gelopen! Zoveel mensen om je aan te moedigen, overal enthousiasme zoals ik dat ook ken van de 10k loop bij de Leiden Marathon.  En dan die mooie route langs de Leidsche Singels, helemaal top. Onderweg werden we nog verrast dat we Richard de Smit tegen kwamen, die bij de waterpost stond.

We konden het tempo van rond de 6.15/km lekker vasthouden, al werd het in de laatste km  wel wat zwaarder. Met de Molen in zicht liepen we nog een laatste brug op richting de finish op de Lammermarkt, waar het zo druk was dat we uiteindelijk wandelend de streep over gingen.We hadden onszelf geen tijdsdoel gesteld, maar stiekum gehoopt onder de 40 minuten te lopen.Dat lukte met een eindtijd van 39.40. Niet lang daarna konden we ook Ab binnenhalen, die ook top had gelopen.

Na nog wat foto’s bij de Molen gingen we moe maar voldaan weer op de fiets terug naar Wassenaar, hopelijk volgend jaar weer!

Twitter