Airborne Trail 2020

Door: Monique Bos

In september zou deze plaatsvinden, maar alles is zo’n beetje geannuleerd door de Covid dit jaar. Nu konden we hem zelf lopen van oktober t/m 31 december. Zou dit eigenlijk met Rob van Vegten lopen, maar die was helaas uitgeschakeld door een nekhernia. Inmiddels geopereerd en nu aan het herstellen.

Dus… dan maar met zijn vrouw! Voor de gezelligheid, Daisy en Diana ook mee. Het ‘huisvrouwenteam’ was compleet! Datum geprikt, 12 december zouden we om 8:00 uur richting Sportcentrum Papendal rijden, waar de start was. Kruisje, ook wel Poppy genoemd afgehaald in het hotel en we konden starten.

Voor het eerst op GPS gelopen, ook een nieuwe ervaring! Start was door de bossen en over de Heiden, hoop bagger, hoop gelachen, langs enkele monumenten.

Zo ook de War Cemetery waar we ons kruisje konden neerleggen, heel bijzonder! Door de mist die er de hele dag hing was het op de begraafplaats wel een extra bijzondere gewaarwording. 

Vervolgens eindigen middenin de stad Arnhem, bij de James Frostbrug. Heel gaaf was dit, starten in de natuur, eindigen middenin de stad.

Daar stond bij Dudok een schatkist, waarvan we de cijfercodes van de sloten op de mail hadden gekregen. En daar lag onze medaille in, consumptiebon voor een take-away bakkie, heerlijke warme chocomel met slagroom. Die hadden we wel verdiend.

Het kost wat tijd & strijd maar daar is die dan!

Door: Pieter den Edel

Het was Maart 2014 zonder enige verwachting naar Gilze voor 4 maal een traditioneel rondje om de kerk, plots liep ik daar een PR (3:26:30) nooit wetende dat die tijd heullll lang in de boeken bleef staan.

Ik ontwikkelde me als ultraloper ging naar Texel, Winschoten en naar Duitsland voor wedstrijden ver boven de marathon, de trails in Drenthe van 120 en 130 km gaven veel voldoening.

De marathon bleef zoals Guus altijd zei je basis voor de ultra…toch na jaren gaat de 3:26 knagen, ga ik er een keer specifiek voor trainen?  Soms heel dichtbij 3:28/3:30 zelfs na een 100 in Winschoten hoor je “Ja Piet een marathon is een makkie”  no way ik heb altijd respect voor de ‘marathon’ wat er ook gebeurd na 36 km wil het lijf hele andere dingen dan de geest!.

Dan komt Corona voor ieder veranderd er wat, ik kijk altijd wat kan wel! Ja juist gericht trainen en natuurlijk baal ik van het uitvallen van evenementen, maar je hebt altijd Ben met de Mollen marathon.

7 maal het rondje naast de Oostvaardersplassen, met aanloopstuk…….en daar zat hem nou juist het venijn in! Niet in de staart maar in het begin…..

Ronald Barnhoorn gaat er als een kogel vandoor, altijd goed voor 3:15/3:20 ik wil hem zolang mogenlijk zien en de eerste kilometers zijn meer schaatsen dan hardlopen de gladde betonplaten met als kadootje oud nat blad is iets waar ze in Friesland jaloers op kunnen zijn☺.

Ronald gaat los al snel ben ik hem kwijt, de mist is de schuldige, de eerste 15 gaan in 1:12:30 lekkah maar de road is long…..and heavy….de buik speelt op met een noodgang duik ik in het struweel en popla doet de rest…altijd handig.

Er zit een heel vervelend bochtje in het parcours een 90 graden bocht met blad na een halve marathon in 1:42 is het alle zeilen bijzetten om daar niet gigantisch de bocht uit te zeilen.

De mist is hardnekkig net als de kleine teen links die protesteerd na 30 km in 2:27 laat ik die kleine galbak niet niet mijn eventuele PR bederven. Tijdens het lopen spreek ik hem toe dat ik wat er ook gebeurd door jouw gezeik heen zal lopen! Zo die is koest.

De mist trekt op en na 3 uur tik ik de 37 km af…..het is nu op nooit de benen lopen soms lekker vol, na 3:17 zie ik Barnhoorn met nog 2 km en 195 meter is hij de rode lap.

A la Haile Gebreselassie (google maar) de stijlmeester zet ik de versnelling in, met een mix van duur en Ultrapietje’s loopstijl pak ik hem op de Oostvaardersdijk…..met nog 200 meter bal ik de vuist en kijk omhoog deze is voor jullie! Mams en Rob…….het is geen Coolsingel geen franje maar wel een dik PR.(3:24).

We worden door Ben omhangen met een waar collectors item en Mollen marathon medaille, het voelt als een kers op de taart.

De adrenaline spuit mijn oren uit ben hier zo blij mee met een nootgang jaag ik de Vivio langs 020 eenmaal thuis en na het douchen ontfermt mijn vrouw Daphne zich over de kleine teen……morgen rustdag….heerlijk.

Met een lekker koud biertje geniet ik heerlijk na…

Ciao Ultrapietje.

Marathon van Brugge; de virtuele

Door: Maarten Bosch

Vorig jaar had ik me in willen schrijven voor de marathon van Amsterdam. Omdat de inschrijving was gesloten, ben ik uitgeweken naar Brugge. Daar heb ik geen spijt van gehad, ik heb een lekkere wedstrijd gelopen en een mooie tijd (3u54m24s, destijds een PR). En op basis daarvan kreeg ik dit jaar de uitnodiging om weer mee te doen. Alleen nu virtueel, de marathon gaat niet die door en afreizen naar België is trouwens ook verboden. Omdat ik minder getraind ben, kies ik nu voor de 21 km.

De organisatie heeft de zes startwaves gemaakt. Ik kies voor de eerste, zaterdagochtend 17 oktober 2020 om 9 uur. De start is vanaf thuis, dus ik kan uitslapen tot 8.15 uur. Helaas heb ik mijn kleding niet goed klaargelegd, de start is toch nog gehaast. Inloggen, oortjes aansluiten op de iPhone, oortjes in, iPhone in een plastic zakje. Ik kan gelijk kiezen voor muziek of geen muziek. Ik kies voor geen muziek. Even wennen zo’n virtuele race!

Plotseling is het 9 uur. Gehaast vertrek ik, uitgezwaaid door Angelique. Mijn horloge zet ik te laat, achteraf blijkt dit ook niet goed te zijn gegaan, want ik heb geen track. Al gauw komt er af en toe een boodschap. Na 3 minuten komt de mededeling dat ik langs het Begijnenhof loop. Nu is het wel een voordeel dat ik vorig jaar het echte parcours heb gelopen. Achteraf kon ik op de foto’s op het wedstrijdverslag zien wat ze precies bedoelde, maar ik heb nu tijdens het lopen al wel een idee waar ik aan moet denken. Ondertussen loop ik in werkelijkheid de landgoederenroute op, richting het oude Dierenpark.

Vanaf de 3 kilometer komt er af een toe een bericht wat mijn positie is ten opzichte van de andere deelnemers in mij startgroep. Helaas blijk ik nogal een verloop te hebben. De eerste gaan zeer snel, ik loop tweede. Er volgt een verwijzing naar een supportszone, die herinner ik me ook. Na elke 5 kilometer wordt ook de gemiddelde snelheid gemeld. Ik sla bij het oude Dierenpark af richting Duivenvoorde. Op mijn oortjes komt de vraag of ik al een biertje “in de frigo” heb klaarliggen. Onder de spoorweg sla ik af richting Leiden. Ik ben inmiddels teruggezakt naar een derde plaats en het begint te regenen. Even later volgt de melding dat ik het traject van de marathonlopers verlaat en kort daarop dat ik halverwege ben.

Voor mijn gevoel gaat het prima. De gemiddelde snelheid loopt wel wat terug en ook zak ik langzaam terug in het virtuele deelnemersveld. Het zij zo. Ik loop langs de virtuele blazerskapel en het tweede virtuele vak met supporters. In de echte wereld ga ik bij de Vink links en dan bij de Haagse Schouw onder de A44 door om richting Wassenaar terug te lopen. Het is inmiddels weer droog.

Het laatste stuk begint mijn horloge steeds optimistischer snelheden te tonen. Tegelijk val ik virtueel steeds verder terug, ik eindig uiteindelijk elfde van mijn startgroep. En 34ste van de 185 deelnemers. Begrijpen doe ik het niet, maar ik loop gewoon door langs het jaagpad richting Wassenaar en dan een klein stukje extra door Wassenaar om de 21 km van de app af te maken. Terug naar huis! Met de app maak ik een virtuele finishfoto, Angelique maakt nog echte foto.

Thuis volgt nog een kleine deceptie. Zoals gezegd, heb ik geen track. En de snelheden op mijn telefoon zijn ook niet gebaseerd op de echte snelheid en de GPS, maar op de hartslag. Waar mijn telefoon stelt dat ik 21,1 km in 1:36 heb gelopen, moet ik er toch vanuit gaan dat de tijd op de app klopt. 1u45m11s. In Langsingerland heb ik de halve marathon in 1:45:29 gelopen, in Brugge destijds de eerste helft van de marathon in 1:46:32. Niet heel veel sneller, maar toch een PR. Of ben ik nu krap 100m vergeten? Hoe dan ook, het was een mooi avontuur. Maar hopelijk kunnen we snel weer een echte wedstrijd lopen!

Gesloten

Wegens de maatregelen omtrent Corona zijn alle trainingen tot nadere informatie opgeschort.

Uiteraard blijven wij via e-mail en onze sociale media kanalen bereikbaar voor onze leden en geïnteresseerden.

Twitter