Koningsloop

Ook dit jaar organiseerde WZK Tri-Team de inmiddels traditioneel geworden Koningsloop, ook nu weer vanaf het sportveld bij het Sterrenbad. Al om 9.00 uur was het mogelijk om een na-inschrijving te doen op de Berkhei;  hier werd nog goed gebruik van gemaakt. Het weer is natuurlijk altijd een factor van belang bij het plannen van deze vrije dag, waarin nog volop andere activiteiten mogelijk zijn. Alles opgeteld kwamen er ruim 100 lopers op deze recreatieve loop af. De vermelding op hardloopkalenders lokte zelfs deelnemers uit de verre omtrek, zoals bijvoorbeeld uit Rotterdam. Om 13.00 gingen eerst de kids van start, met een loop voor de jongsten tot 9 jaar, gevolgd door de kinderen tussen 9 en 12 jaar. Onze nieuwe burgemeester, de heer Koen, had op deze mooie Koningsdag tijd vrij gemaakt om de kinderen moed in te spreken waarna hij voor beide groepen het startschot gaf. Over het veld moesten twee rondjes worden afgelegd, een kleine kilometer totaal. Er werd behoorlijk doorgelopen en voor de kleinsten was één rondje  soms ook al ver genoeg. Soms met hulp van papa of mama en onder luid applaus wisten  alle kinderen te finishen, een hele prestatie!

Daarna was het de beurt aan de deelnemers op achtereenvolgens de 2,5 km, de 5 en de 10 km afstand. De ronde van de 2,5 kilometer ging vanaf het veld naar de Paauwlaan , waarna in deze mooie achtertuin van Wassenaar richting Rust en Vreugd werd gelopen.  Voor het eerst dit jaar was er voor de 5 en 10  kilometer afstand een nieuw parcours uitgezet, welke door de langste afstandlopers twee maal moest worden gelopen, èn gecompleteerd met een extra rondje over het sportveld alvorens te finishen.

Tevreden geluiden waren er en gelukkig bleef het nagenoeg droog. PR’s werden gebroken, of nèt niet. Gezellig met elkaar van start tot finish, waar een vaantje wachtte en een consumptiebon voor een heerlijk ijsje. Vele sponsoren hebben deze Koningsloop weer mogelijk gemaakt een warm hart toe hebben gedragen, WZK Tri-Team is er heel blij mee. We mogen spreken van weer een geslaagd, gezellig en sportief Koningsdagevenement in een prachtig stukje Wassenaar.

 

Wij bedanken heel hartelijk onze trouwe sponsoren, te weten:

ING Bank, de Wassenaarse Krant, KlusWijs  – van Veen, Albert Heijn Wassenaar, Benu Apotheek Wassenaar, VIS Architecten, Sterrenbad SportPlaza, Aerofit, Luciano’s , Hamaco Verhuur B.V., Gloseco, Luc Tuin- Timmer en Watermanagement B.V. , Welp Makelaardij , Keurslager Groeneveld, Firma Bos Tuingereedschappen, Flower-Farm B.V., Rooijakkers Autobedrijf & Tankstations en  Luc’s Evenementen.

Klik hier voor de uitslagen!

Klik hier voor de foto’s gemaakt door Wil Grim

Klik hier voor foto’s gemaakt door Erik van Leeuwen

 

Facebook
Twitter
Google+
https://www.tri-team.nl/evenementen/koningsloop">