Trainers

Henny de Kievit:

Graag stel ik mij even voor, ik ben Henny de Kievit, gediplomeerd hardlooptrainer bij WZK Tri-Team.

Sinds de oprichting van WZK Tri-Team in 1988 ben ik lid van deze vereniging. De eerste jaren als triatleet en later als hardlooptrainer na een inspirerende opleiding bij Running Holland in Amsterdam. Wekelijks verzorg ik de trainingen voor één van de recreatieve loopgroepen. Daarnaast geef ik als Yakult Start to Run trainer twee keer per jaar training aan beginnende hardlopers. Dit doe ik samen met een team van professionele trainers, coaches en een fysiotherapeut. Het training geven levert mij veel energie op. Ik geniet van de gezelligheid in de groep, het enthousiasme van de lopers en hun motivatie. Wat mij een blij mens maakt is als lopers trots vertellen over hun prestaties die zij hebben geleverd na alle inspanningen. Zelf loop ik graag hard in de natuur op smalle bospaadjes, op het strand of in de bergen. Hier kan ik alles vergeten en genieten van de natuur, de stilte en het gezelschap van andere lopers. Hardlopen is het mooiste wat er is, het maakt van mij een completer mens!

Els van Deursen:

Mijn naam is Els van Deursen al vele jaren loper bij het WZK-Triteam en sinds 2009 actief als gecertificeerd trainer bij de club. Mijn ambitie is de lopers een gevarieerde training te bieden waar blessurevrij lopen en loopplezier voorop staan. Tijdens de training loop ik met de groep graag door de duinen, de Wassenaarse buitenplaatsen of de polder. Zelf loop ik 10 – 15 km wedstrijden en af en toe een halve marathon of trail.


Willem Hasekamp:

Graag stel ik me even voor. Sinds m’n dertigste loop ik hard en ben sinds 2004 lid van hardloopvereniging WZK Tri-Team. In het startvak van Wegwedstrijden zal je me niet vaak meer zien staan. Zelf loop ik het liefst door de natuur hard over onverharde, liefst smalle paadjes. De duinen, de heuvels van Zuid Limburg en zelfs wedstrijden in de Alpen ga ik niet uit de weg. Het geven van hardlooptraining levert mij net zoveel energie op als dat ik zelf aan het trainen ben! Het motiveren van de groep, de terugkoppeling krijgen dat de lopers er zelf ook plezier in hebben, zich fitter gaan voelen en dat ze hun doelen behalen, daar word ik zelf als trainer ook helemaal blij van! In mijn trainingen staat genieten voorop en daarbij waak ik voor overbelasting. Gevarieerde trainingen met persoonlijke aandacht, looptechniek en krachtoefeningen helpen blessures te voorkomen en maakt hardlopen leuk.

George Hagenbeek:

Na jaren individueel gelopen te hebben ben ik, George Hagenbeek, ter voorbereiding van de marathon in New York in 2005, lid geworden van het WZK Tri-Team. Ik heb de groei van de club van nabij meegemaakt en rende de laatste jaren in de groep van trainster Els van Deursen. Op haar initiatief heb ik de cursus Assistent trainer gevolgd. Mede door de verdergaande groei van de club is mij gevraagd de trainerscursus te volgen. Deze heb ik in 2016 gevolgd bij Running Holland. Hierna heb ik het examen bij de KNAU afgelegd en heb ik sinds juli 2017 mijn trainerslicentie. Ik vind het inspirerend mensen te motiveren te blijven lopen en hun loopprestatie, waar mogelijk, te verbeteren. Daarnaast geeft het lopen in teamverband veel gezelligheid en de mogelijkheid de mens achter de loper beter te leren kennen.

Pieter den Edel:

Mijn naam is Pieter den Edel en trainer van de Mila 1 groep na een gedegen opleiding bij Running Holland en de Atletiekunie.
Mijn specialiteit is de lange afstand, dus marathons en ultramarathons. Genieten van het lopen is het belangrijkst.

Albert Slats:

Mijn naam is Albert Slats en ben in 2011 begonnen met hardlopen. Ik loop 10- en 15 km-wedstrijden en heb een aantal halve marathons volbracht. Na een gedegen trainersopleiding ben ik sinds september 2017 gecertificeerd hardlooptrainer bij de club. Het motiveren van lopers vind ik erg leuk en het lopen in teamverband geeft niet alleen een enorm goed gevoel maar zorgt ook voor mooie prestaties onder de lopers.


Mark van der Vegt:

Graag stel ik mijzelf aan u voor, mijn naam is Mark van der Vegt en ik ben gediplomeerd hardlooptrainer bij het WZK Tri-Team.

Op 3 maart 2018 heb ik mijn trainersdiploma behaald bij Running Holland te Amsterdam waar ik veel kennis heb opgedaan over de kunst van het hardlopen en het coachen van hardlopers van diverse niveau’s, van beginner tot gevorderde hardloper.

Evenzo belangrijk als de technische kant van het hardlopen, heb ik de menselijke kant van het goed begeleiden van hardlopers hoog in het vaandel staan. De mens achter de hardloper is nét zo belangrijk!, al dan niet belangrijker! Zelf haal ik mijn ontspanning uit hardlopen, of het nou een ronde door ons mooie dorp is of over de bospaadjes in het duinengebied van Meijendel. Wanneer ik de blije gezichten zie van de lopers uit mijn vaste hardloopgroep, waaraan ik 2x per week training mag geven, geeft mij dat een voldaan gevoel.

Mijn motto: Hardlopen doe je met een glimlach, niet met een grimas.

Marc van de Kaa

Sinds enkele jaren ben ik actief bij het Tri-team. Na oprichting van het WZK trailteam (Mei 2018) ben ik hier als assistent trainer aan de slag gegaan. In trailrunning wil ik me ook verder specialiseren en hoop mijn enthousiasme hierover middels de trainingen over te kunnen dragen op andere lopers.

Twitter