Delfste Houtloop

Op zondag 21 april op eerste paas dag werd er in delft de Delftse Houtloop georganiseerd door AV 40. Je kon je inschrijven voor de 5km, 10km en de 15km. Inschrijfgeld was een leuk bijdrage namelijk €2,- voor alle afstanden. De zon scheen al lekker. Mark, Marloes, Pieter en Daphne lopen wat rondjes op de atletiek baan om los te worden voor dat ze straks op 11 uur starten.

Marloes, Mark en Daphne hebben gekozen om hier de 5km te doen. Gewoon even kijken waar we staan en een kort tempo loopje voor de halve van leiden. Je op een hoop lopen kan zeker met dit weer maar je bent door de afstand wel wat sneller hersteld.

Pieter kiest er voor om een 10km te lopen, ja mensen dat klopt Texel is 2 weken geleden. Pieter wil gewoon even kijken wat hij daar nu al op kan ondanks dat hij nog vol in zijn herstel zit.

Het parcours is afwisselend van asfalt tot grind paden en van brede naar smalle paden. Ook zaten er veel kleine punt bruggetjes in. Doordat de zon al heerlijk scheen was het sommige stukken met de wind in je rug best warm en dan ben je blij als je in een stukje park loopt met bomen en een beetje wind van voren.

Dan het einde van de route nog een bocht dan door het hek de baan op en op naar finish. Mark was als eerste binnen met een tijd van 24,53, daar achter volgde Daphne met een tijd van 25,53 en daarna kwam Marloes binnen in een tijd 27,40.

Daarna was het wachten op Pieter, wat zal hij gaan doen en hoe voelt hij zich. Ja hoor in de verte zagen we hem al aan komen. Zijn hupje is zo herkenbaar. Pieter kwam binnen met een tijd van 46,28

We waren alle 4 erg tevreden met onze tijd.

Op 5 mei word de volgende Delftse hout loop georganiseerd en wat zou het leuk zijn al we daar met wat meer tri-teamer’s staan.

Het is goed te bereiken met de auto en ruim voldoende parkeerplek. wie weet tot op 5 mei!