Mijn eerste halve marathon

Het was weer de tijd van het jaar, de feestdagen zaten er weer op en de trainers vroegen ons wat onze ambitie waren voor 2019. Nu loop ik lekker mee in Mila 1, al moest ik daar in het begin er wel erg aan

wennen. Het maken van je kilometers en gewoon lekker de trainingen mee doen helpt. Ik zei de laatste jaren, ik loop lekker af en toe een 10 kilometer wedstrijd en dan vindt ik het wel prima. Maar als je je PR

op de 10 kilometer een keer scherper zet door er 1:50 minuten af te lopen maak je het wel lastig voor je zelf. Door de langere trainingen van Mila 1 wen je wel aan het kilometers maken. Groot rondje Voorschoten is tegen de 14 kilometer en rondje Valkensburgsmeer tegen de 17 kilometer. Ik dacht laat ik eens gek doen, ik ga voor de halve marathon van Leiden. In de week van 11 februari startte ons 14 weken schema tot de halve. Uit mijn team startte bijna iedereen minstens op de halve en een aantal op de hele marathon. Super gemotiveerd knalde ik door de trainingen en mijn resultaten gingen vooruit. Op een klein waarbij ik drie trainingen rust nam bleef het blessureleed mij bespaart. In de week voor de wedstrijd vroegen Daphne de Winter en Marc van der Kaa of ik met hun meeliep tijdens de wedstrijd. Marc wilde met Daphne naar een finishtijd van 2 uur toe lopen. Ik wist nog niet wat ik zou doen, bij een pacer blijven of mijn eigen plan trekken. Ik had een tijd van tussen de 2:00 en 2:06 in  mijn hoofd.

Zaterdag voor de wedstrijd bij het ophalen mijn startnummer in de Pieterskerk Daphne en Marc weer tegengekomen en de knoop doorgehakt en afgesproken dat we met zij drieën op zouden lopen.

Zondag met een hele groep op de fiets naar Leiden en na de gebruikelijke rituelen om 10:00 uur aan de start. Lekker van start, ritme, ruimte zoeken, bij de Vrouwenweg stond Tineke langs de weg, NU… kan je versnellen riep ze!! Deden we ook, met Marc als strenge tijdwaarnemer. We waren goed op weg, met af en toe een moeilijker moment voor Daphne en dan weer voor mij. Marc bleef lekker doorkletsen en pleegde af en toe gewoon nog een telefoontje. Netjes op drie kwartier een gell genomen en op naar de Rijndijk, daar stond weer Tineke en een hele schare Tri-team supporters. 16 kilometer en goed op schema. Over de Rijn en linksaf naar Leiderdorp. Wat een feestje kunnen ze daar maken ! Onder de brug door bij Leiderdorp, weer Tri-teamers. Nu de stad in langs de singels, Morspoort, wat bochten, bruggetjes en daar was het rechte stuk naar het einde. Ik kon nog iets versnellen. De finish in zicht ! Daar stonden zelfs twee Tineke’s. De een keihard aanmoedigend, de andere breedlachend, trots op de resultaten. In 2:00:02 over de finish.Daphne en Mark in 2:00:14 over de finish ! Wat een heerlijke loop en wat een prachtig resultaat. Na de finish nog meer supporters waaronder twee toppers uit mijn team. Ontvangst van een prachtige medaille en na een sportdrankje en wat wachten op mede Tri-teamers op naar de brug waar we het wel verdiende biertje haalden en met zijn drieën proosten op het resultaat. Daphne & Marc dank voor de manier hoe we deze halve samen gelopen hebben. Tineke de Groot, Pieter den Edel dank voor de coaching/training. En dank voor mijn teamleden met wie ik behalve hard trainen ook erg veel plezier heb.

Ambitie ? Halve onder de 2 uur ? Wie weet.

sportieve groet, Frans Rolink