Great Breweries Marathon 2019

The Great Brewery Marathon, 25 km of 42 km, run or walk? Aangezien het mijn eerste lange afstand is ga ik voor de 25 km run. Overigens een lastige keuze, want bij de wandeling mag je tussendoor bij de brouwerijen biertjes drinken en bij de run moet je wachten tot je over de finishlijn bent. Dit is wel een goede motivatie om de race uit te lopen!

Op zondagochtend 12 mei arriveren we ruim op tijd bij brouwerij Duvel waar de start en finish is. Een groots opgezet terrein van alle gemakken voorzien. Het ophalen van startnummer en shirt gaat dan ook voorspoedig. Daarna voldoende tijd om nog even koffie te drinken en mentaal voor te bereiden en met name mijn ogen uit te kijken naar de mensen die om 10:00 uur, voor de wedstrijd, al aan het bier zitten.

Om 11:00 uur is het dan echt klaar voor de start. Ik sluit me aan in de pacegroep van 2u40min, waarvan ik op dat moment nog denk dat het een reële finish tijd is. Na ongeveer 10 km komen we via een bospad bij brouwerij Palm. Je loopt over het terrein, door de brouwerij en als afsluiter delen ze Palm 0% uit. Ik sla over, mijn man vindt het heerlijk.
Ik weet niet waar het mis gaat, maar op ongeveer de helft komt bij mij het besef dat we deze afstand nog een keer moeten volhouden, zonder echt te stoppen. De feestvreugde slaat om en het wordt zo nog een lange reis. Gelukkig heb ik continue support en heel wat afvink momenten in het vooruitzicht. Na 16 km is iedere km meer dan ooit gelopen en bij de 21 km kan ik dansje doen, want volgende week bij Leiden ben ik dan nu bij de finish. De laatste kilometers waren meer strompelen dan rennen, maar met mooie leuzen langs de weg zoals ‘geef niet op, anders is het bier straks op’, is het toch gelukt om in 2u54min te eindigen.

En toen waren daar de welverdiende biertjes van Duvel, Karmeliet en Cornet… Gelukkig stond er een lange rij en kon ik eerst even bijkomen met een stuk peperkoek en een flesje water.

Voor iedereen die er over denkt om hier volgend jaar te lopen, gewoon doen! De verzorging tijdens de loop was echt supergoed; om de 2,5 km was er een waterpost. De voorzieningen op het terrein zijn goed en wat mij ook opviel was dat de lopers onderling heel sociaal en verzorgend waren.
En als je het niet trekt om na afloop 3 speciaal biertjes te drinken; je krijgt ook nog een pakket mee naar huis.

Record aantal deelnemers WZK Triteam aan Leiden Marathon

19 mei stond voor 35 lopers van het WZK Triteam in het teken van de marathon van Leiden, een record aantal! Afgelopen maanden werd er getraind zodat we goed voorbereid aan de start stonden. De weerverwachting was prima, dat beloofd een geslaagd weekend te worden.

Zondagmorgen ging om half 9 een paars gekleurde groep fietsers op weg naar Leiden, de fietsen werden bij de Pieterkerk neergezet en de  fietser werden nu lopers, klaar voor de halve en hele marathon. Na het ritueel van kleding wisselen, dixi’s bezoek, startnummers opdoen en tassen wegbrengen werden de verschillende startvakken opgezocht.  Nu was het wachten op het startschot, als eerst voor de 21 km en een uur later voor de marathon.

Vanaf de Breestraat naar de Lammenschans de stad uit, het is erg druk en tempo maken zit er nog niet in, bij Zoeterwoude Dorp komt er meer ruimte en gaan we de polder in. Een lang lint van lopers kleurt de wegen richting de Rijndijk. Via een pontonbrug steken we de Oude Rijn over, hier gaan de marathonlopers verder richting Rijpwetering, de !/2 marathon gaat via Leiderdorp weer terug naar Leiden. Al worden de benen moe, moeten dipjes worden overwonnen, het is ook genieten. Zeker omdat er veel publiek is om aan te moedigen; langs de hele route staan  teamgenoten, familie en vrienden die ons steunen.

Via de Singels lopen we de laatste  kilometer naar de finish. Onder de Morspoort door, over het Galgewater, wat is die brug steil als je flink wat kilometers in de benen hebt. De laatste meters naar de finish op de Aalmarkt is genieten en dan zit het erop. Een mooie medaille, enthousiaste lopers, mooie tijden, PR’s en het voor Leiden traditionele biertje.

Inmiddels maken de 10 km lopers zich ook op voor hun wedstijd. De gevreesde hoge temperaturen blijven uit, goede omstandigheden om te lopen  en een mooie route langs de Singels. Tevreden geluiden, felicitaties van de trainers, familie en vrienden. Het succesvol hardloopweekend zit er weer op. WZK Tri-Team is trots! Ook een hardloopdoel in gedachten? Kom gerust een keer meetrainen! Kijk voor meer informatie op www.tri-team.nl en volg ons op www.facebook.nl\wzktriteam.

De uitslagen:

42,2 km
Bas van Staalduinen 3.58.42
Pieter den Edel 3.55.55
21,1 km
Albert Slats 2.22.11
Frans Rolink 2.00.02
Mark van der Kaa 2.00.14
Daphne de Winter 2.00.14
Angelique Bosch 1.59.20
Niels Lodewijk 1.34.12
Arno Eigenraam 2.20.22
John Gras 2.20.23
Els van Deursen 2.20.22
Benjamin Levi 1.27.40
Fleur Sytsema 1.48.19
Edith Spruijt 2.13.55
André Spruijt 1.50.19
Peter Grund 2.00.11
Erwin Vermeulen 1.50.01
Dimitri Schellings 1.35.59
Ed van Brecht 1.57.01
Roald van Borselen 2.23.24
Marloes Rooijakkers 2.16.47
Caroline van Weerlee 1.54.54
Wil Grim 1.44.48
10 km
Sandra Odijk 1.07.29
Mieke Groothengel 1.04.25
Miranda van der Meer 1.03.15
Richard de Smit 38.47
Barry van Leeuwen 1.01.36
Ina Berssenbrugge 1.10.36
Jolanda Mulder 1.10.40
Romeo Talakua 1.09.18
Nicolette Talakua 1.04.04
Kimberly Vooijs 1.10.12
Karin Gerse 1.15.57
Bernadette de Heiden 1.00.50

De Zwemloop zoekt vrijwilligers!

Op zondag 1 september 2019 vindt de 25ste editie van de Wassenaarse Zwemloop plaats.

Elk jaar is het weer een hele puzzel om het vrijwilligersteam in stelling te brengen; we hebben vrijwilligers nodig voor o.a. het opbouwen van het parcours, de inschrijfdesk, tijdwaarneming, verzorgingsposten, audio-visuele ondersteuning, etc.

We bieden volop gezelligheid en natuurlijk ben je op onze kosten welkom bij de altijd geslaagde BBQ als alles achter de rug is, en krijg je nog een presentje als dank! Wil jij bijdragen aan dit spetterende evenement? Meld je dan aan via joostmeesters@planet.nl (tel. 06-54356386)

Alvast bedankt!

De commissie Wassenaarse Zwemloop,

Joost meesters, Tom Wouters en Bas van Staalduinen

Facebook
Twitter
Google+