Record aantal deelnemers WZK Triteam aan Leiden Marathon

19 mei stond voor 35 lopers van het WZK Triteam in het teken van de marathon van Leiden, een record aantal! Afgelopen maanden werd er getraind zodat we goed voorbereid aan de start stonden. De weerverwachting was prima, dat beloofd een geslaagd weekend te worden.

Zondagmorgen ging om half 9 een paars gekleurde groep fietsers op weg naar Leiden, de fietsen werden bij de Pieterkerk neergezet en de  fietser werden nu lopers, klaar voor de halve en hele marathon. Na het ritueel van kleding wisselen, dixi’s bezoek, startnummers opdoen en tassen wegbrengen werden de verschillende startvakken opgezocht.  Nu was het wachten op het startschot, als eerst voor de 21 km en een uur later voor de marathon.

Vanaf de Breestraat naar de Lammenschans de stad uit, het is erg druk en tempo maken zit er nog niet in, bij Zoeterwoude Dorp komt er meer ruimte en gaan we de polder in. Een lang lint van lopers kleurt de wegen richting de Rijndijk. Via een pontonbrug steken we de Oude Rijn over, hier gaan de marathonlopers verder richting Rijpwetering, de !/2 marathon gaat via Leiderdorp weer terug naar Leiden. Al worden de benen moe, moeten dipjes worden overwonnen, het is ook genieten. Zeker omdat er veel publiek is om aan te moedigen; langs de hele route staan  teamgenoten, familie en vrienden die ons steunen.

Via de Singels lopen we de laatste  kilometer naar de finish. Onder de Morspoort door, over het Galgewater, wat is die brug steil als je flink wat kilometers in de benen hebt. De laatste meters naar de finish op de Aalmarkt is genieten en dan zit het erop. Een mooie medaille, enthousiaste lopers, mooie tijden, PR’s en het voor Leiden traditionele biertje.

Inmiddels maken de 10 km lopers zich ook op voor hun wedstijd. De gevreesde hoge temperaturen blijven uit, goede omstandigheden om te lopen  en een mooie route langs de Singels. Tevreden geluiden, felicitaties van de trainers, familie en vrienden. Het succesvol hardloopweekend zit er weer op. WZK Tri-Team is trots! Ook een hardloopdoel in gedachten? Kom gerust een keer meetrainen! Kijk voor meer informatie op www.tri-team.nl en volg ons op www.facebook.nl\wzktriteam.

De uitslagen:

42,2 km
Bas van Staalduinen 3.58.42
Pieter den Edel 3.55.55
21,1 km
Albert Slats 2.22.11
Frans Rolink 2.00.02
Mark van der Kaa 2.00.14
Daphne de Winter 2.00.14
Angelique Bosch 1.59.20
Niels Lodewijk 1.34.12
Arno Eigenraam 2.20.22
John Gras 2.20.23
Els van Deursen 2.20.22
Benjamin Levi 1.27.40
Fleur Sytsema 1.48.19
Edith Spruijt 2.13.55
André Spruijt 1.50.19
Peter Grund 2.00.11
Erwin Vermeulen 1.50.01
Dimitri Schellings 1.35.59
Ed van Brecht 1.57.01
Roald van Borselen 2.23.24
Marloes Rooijakkers 2.16.47
Caroline van Weerlee 1.54.54
Wil Grim 1.44.48
10 km
Sandra Odijk 1.07.29
Mieke Groothengel 1.04.25
Miranda van der Meer 1.03.15
Richard de Smit 38.47
Barry van Leeuwen 1.01.36
Ina Berssenbrugge 1.10.36
Jolanda Mulder 1.10.40
Romeo Talakua 1.09.18
Nicolette Talakua 1.04.04
Kimberly Vooijs 1.10.12
Karin Gerse 1.15.57
Bernadette de Heiden 1.00.50

De Zwemloop zoekt vrijwilligers!

Op zondag 1 september 2019 vindt de 25ste editie van de Wassenaarse Zwemloop plaats.

Elk jaar is het weer een hele puzzel om het vrijwilligersteam in stelling te brengen; we hebben vrijwilligers nodig voor o.a. het opbouwen van het parcours, de inschrijfdesk, tijdwaarneming, verzorgingsposten, audio-visuele ondersteuning, etc.

We bieden volop gezelligheid en natuurlijk ben je op onze kosten welkom bij de altijd geslaagde BBQ als alles achter de rug is, en krijg je nog een presentje als dank! Wil jij bijdragen aan dit spetterende evenement? Meld je dan aan via joostmeesters@planet.nl (tel. 06-54356386)

Alvast bedankt!

De commissie Wassenaarse Zwemloop,

Joost meesters, Tom Wouters en Bas van Staalduinen

WZK Tri-Team verslaat De Koning van Spanje

Op vrijdag 3 mei ging er een grote delegatie lopers richting het Zuiden van het land voor deelname aan de Koning van Spanje Trail. Een reeks hardloopwedstrijden op voornamelijk onverharde ondergrond, met als decor de prachtige, qua moeilijkheidsgraad uitdagende hellingen en dalen van de riviertjes de Geul en Gulp. De weersvoorspelling zag er eveneens uitdagend uit: kou en regen, zelfs sneeuw en hagel zouden kunnen vallen .

Er werd kwartier gemaakt op campings in tenten of iets luxer in huisjes of hotels in de buurt van de start en finish locatie in Gulpen.

‘s Avonds werd al gestart op de Night Trail van 17 km, die in het donker met hoofdlampjes op moest worden afgelegd. Voor Teruska Llasaca en Willem Hasekamp was dit de eerste etappe van hun Ultimate (17, 29 en 43 km in 3 dagen). Het ging prima! De volgende dag was men (na een koude nacht en vroege morgen met sneeuw en hagel!) weer paraat in Gulpen voor de 16 en 29 km afstand. De meesten van het Tri-Team gezelschap gingen voor de 16 km. Een afwisselend parcours met pittige klimmetjes door weilanden en hellingbossen. afdalingen door holle wegen met vele keien en steile single trails. De Tri-Teamers kwamen allemaal netjes en blij over de finish onder de klanken van de traditioneel aanwezige doedelzakspeler. Op de 29-afstand was dat niet anders. Henny de Kievit en ook de Ultimate deelnemers volbracht deze afstand met glans.

Zondag 5 mei stond in het teken van de korte (12) en de lange afstand (43 km). Ook hier weer Tri-Teamers aan de start èn langs het parcours om aan te moedigen net als de dag ervoor. Er was geen meter vlak bij, maar wat waren de uitzichten mooi. De moeite en het afzien waard! Het zonnetje liet zich geregeld zien maar ook een hagelbui trok over. De Ultimate lopers met al 46 kilometers in de benen, liepen sterk op nog een hele marathon en finishten moe maar trots. De Koning van Spanje was verslagen, de grenzen verlegd! Kijk voor foto’s en filmpjes op facebook.nl/wzktriteam (vergeet ons niet te liken!) Interesse in hardlopen in onze eigen prachtige omgeving? Elke dinsdag en donderdag starten wij om 19.00 uur vanaf het Sterrenbad (zij-ingang clubruimte WZK). Kijk ook op www.tri-team.nl

Facebook
Twitter
Google+
https://www.tri-team.nl/verslagen">